Skip to content

Αποταμίευση χρημάτων με την πρόκληση των 52 εβδομάδων

Αποταμίευση χρημάτων με την πρόκληση των 52 εβδομάδων

 Η αλήθεια είναι ότι πολύ θα ήθελες στο τέλος κάθε χρόνου να έχεις μαζέψει μερικά χρήματα στην άκρη, αλλά και μόνο που ακούς τη λέξη αποταμίευση σε πιάνει πανικός. Ποια είναι η λύση σε αυτό; Μα φυσικά αποταμιεύεις ακολουθώντας κάποια πρόκληση!

 Όταν δίνεις ένα διασκεδαστικό τίτλο σε μία κατά τα άλλα ανιαρή υποχρέωση θες υποσυνείδητα να την κάνεις. Και εμείς σου έχουμε βρει το τέλειο challenge για να αρχίσεις: την πρόκληση των 52 εβδομάδων!

waiz-blog-52week-challenge

 

Challenge αποταμίευσης 52 εβδομάδων-όλα όσα πρέπει να ξέρεις

 

 Η πρόκληση των 52 εβδομάδων είναι πολύ απλή. Μην ψαρώνεις από το εντυπωσιακό όνομα, ουσιαστικά πρόκειται για μια ετήσια πρόκληση, όπου ανάλογα την εβδομάδα στην οποία βρίσκεσαι, καλείσαι να αποταμιεύσεις το αντίστοιχο ποσό.

 Την πρώτη εβδομάδα αποταμιεύεις 1€, τη δεύτερη 2€ και ούτω καθεξής μέχρι την τελευταία εβδομάδα στην οποία, όπως πολύ σωστά μάντεψες, αποταμιεύεις 52€. Αν καταφέρεις να την ολοκληρώσεις, όχι μόνο θα νιώθεις υπερηφάνεια, αλλά θα έχεις στην τσέπη σου και 1378€. Όχι κι άσχημα!

 

Γιατί να επιλέξεις τον συγκεκριμένο τρόπο αποταμίευσης

 

 Το όφελος αυτής της μεθόδου είναι ότι μπαίνεις προοδευτικά στη λογική της εξοικονόμησης χρημάτων, χωρίς να χρειαστεί να πιεστείς από το ξεκίνημα να αποταμιεύσεις μεγάλα ποσά. Έτσι προσαρμόζεις σιγά σιγά τον τρόπο ζωής σου μέχρι να σου γίνει η οικονομία δεύτερη φύση. 

 Είναι μια πραγματικά πολύ απλή πρόκληση και το καλύτερο, μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις εισοδηματικές ανάγκες. Αν θεωρείς ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα απαιτούμενα ποσά, ξεκίνα την πρώτη εβδομάδα βάζοντας στην άκρη λιγότερο από 1€ και συνέχισε να αυξάνεις σταδιακά το ποσό. Προκειμένου να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές σου, είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με ένα μικρότερο ποσό το οποίο πιστεύεις ότι είναι εφικτό να μαζέψεις. Αν αντίθετα τα εισοδήματά σου είναι μεγαλύτερα και σου αρέσει να θέτεις τον πήχη ψηλά, ξεκίνα την πρώτη βδομάδα αποταμιεύοντας ένα μεγαλύτερο ποσό και βγες διπλά κερδισμένος.

 

Εξοικονόμησε τα χρήματα που χρειάζεσαι με τη βοήθεια του waiz app

 

 Πήρες λοιπόν την απόφαση να ξεκινήσεις το challenge και ήδη ονειρεύεσαι εκείνα τα 1378€ που θα σε περιμένουν στο τέλος του έτους. Έλα όμως που δεν έχεις ιδέα τι περιττά έξοδα πρέπει να περιορίσεις. Μη σκας, το waiz app, o coach των οικονομικών σου είναι εδώ! 

 Άνοιξε το waiz, και δες τα έξοδα που έχεις κάνει ανά κατηγορία τους τελευταίους μήνες αλλά και τους top εμπόρους στους οποίους έχεις ξοδέψει τα περισσότερα. Μάλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο Προκλήσεις, στην οθόνη Στόχοι, ώστε να ορίσεις το ανώτερο ποσό που θέλεις να δαπανήσεις σε μια κατηγορία και να ενημερώνεσαι για την πρόοδό σου.

 Μελετώντας πόσα χρήματα δίνεις κάθε μήνα σε συγκεκριμένες κατηγορίες και σε τι ποσοστό των εισοδημάτων σου αντιστοιχεί μπορείς να κρίνεις αν είναι ένα έξοδο που πραγματικά χρειάζεται να γίνει ή απλά μια επιθυμία που σε κρατά μακριά από τον στόχο σου.

 Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνεις τον μισθό σου εκεί που πραγματικά χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα επωφελείσαι μαζεύοντας χρήματα για μια ώρα ανάγκης, χωρίς να έχεις πλέον το άγχος μήπως σου προκύψουν έκτακτα έξοδα. Έχοντας μαζέψει ένα ικανοποιητικό ποσό μέσω του challenge, απολαμβάνεις την ασφάλεια και την ψυχική ηρεμία που σου προσφέρουν οι αποταμιεύσεις σου.

 Εσύ τι θα επιλέξεις; Κάνε την καλύτερη επιλογή για σένα και κατέβασε το waiz app.

 

Χρήσιμα tips

 

 Και τώρα που ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις το πρώτο challenge σου, έχουμε μερικά tips ώστε η προσπάθειά σου να στεφθεί με επιτυχία:

  1. Αν λάβεις κάποιο δώρο ή bonus μέσα στη χρονιά χρησιμοποίησέ το για να χρηματοδοτήσεις τα μεγάλα ποσά που πρέπει να αποταμιεύσεις στο τέλος του έτους.
  2. Βοηθάει να έχεις έναν στόχο. Αν ξέρεις για ποιο σκοπό μαζεύεις χρήματα είναι πιο πιθανό να φτάσεις μέχρι το τέλος της πρόκλησης. Μπορεί να θέλεις να πας ένα ταξίδι, να αγοράσεις ένα καινούργιο υπολογιστή ή απλά να έχεις ένα κομπόδεμα στην άκρη για ώρα ανάγκης. Όποιος και αν είναι ο στόχος σου προσηλώσου σε αυτόν κάθε φορά που πας να παρασυρθείς κάνοντας άσκοπες αγορές.
  1. Μέσα στον χρόνο υπάρχουν συγκεκριμένα έξοδα, τα οποία πιέζουν το μηνιαίο προϋπολογισμό σου, αλλά ευτυχώς για σένα μπορούν να προβλεφθούν. Δεν έχει μπει κενό Είτε είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου, είτε τα δώρα των γιορτών, είτε οι εισφορές προς το κράτος, υπολόγισέ τα από νωρίς στο οικονομικό σου πλάνο ώστε να μην πιεστείς τους τελευταίους μήνες του χρόνου που πρέπει να εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα. 
Share this post
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email